tisdag 15 oktober 2013

Tre, lite udda mördare.

   Inom Slasherfilmen, eller high school-skräck brukar ofta mördaren gestaltas som ett riktigt psykfall. Någon som är socialt handikappad och helt enkelt har ballat ur.
   I andra fall kan mördarna skilja sig avsevärt från majoriteten..
  • Jultomten i Santa's Slay (2005)
       Den forne Wrestlingstjärnan Goldberg spelar den ondskefulle tomten som egentligen visar sig vara en demon. Demonen förlorade tydligen ett vad med en ängel och tvingas vara snäll och dela ut paket till alla barn.
    Tyvärr visar ju tomten sitt rätta jag när vadet har gått ut.
       Varken otäck eller rolig egentligen. Lite kul att tomten har sin egen "Hell-Deer" dock.
  • Dolly i Dolly Dearest(1991)
       Efter succén med Onda Dockan, eller Child's Play (1988) som den egentligen heter, var det givet att en ny subgenre var på frammarch; "Doll Killer".
    Som alltid med kopior så tenderar kvaliteten att varierar kraftigt. Dolly Dearest var förmodligen en utav de sämsta inom genren med en pinsamt skriven dialog, och med en besatt docka i form av Dolly som visar sig vara relativt enkel att ta död på. Att skjuta en besatt docka är tydligen det som krävs för att bli kvitt hemskheterna. Pinsamt.
  • Belial Bradley i Basket Case (1982)
       Lågbudgetrysaren Basket Case innehöll förutom de taskigt gjorda stop-motion-scenerna, en lite udda mördare/antagonist i form av Belial Bradley.
       Belial och hans bror Doug är siamesiska tvillingar som ofrivilligt skildes åt under tveksamma förhållanden av några läkare.
    Anledningen till ingreppet var Belials missbildning där hans kropp egentligen består av en klump med en stor, kloliknande hand. Belial kan inte heller prata utan kommunicerar med sin bror genom telepati.
       Hur som helst tog operationen hårt på Belial, som nu bor i en korg under beskydd av sin bror. Tillsammans beger de sig till New York för att hämnas på de läkare som skilde dem åt.
       Basket Case är en hygglig idé som kunde blivit riktigt skrämmande om effekterna varit bättre.
       Fick två minst sagt underliga uppföljare.
      
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar