lördag 5 oktober 2013

Rise of the Zombies

Danny Trejo som en självklar poster boy.
   Rise of the Zombies (2012) är en relativt ny zombiefilm, i alla fall inföll DVD-släppet tidigare i år.
   Filmen handlar om en grupp överlevare som tagit sig till Alcatraz för att komma undan zombieapokalypsen. När sedan Zombies lär sig simma (!) blir de tvugna att hitta andra vägar för att skapa sig en trygg tillvaro.
   Rise of the Zombies är allt annat än en frisk fläkt i genren, men lyckas bättre än en hel del andra, nyare, zombiefilmer. Manuset är bristfälligt och dialogerna känns stundtals oerhört krystade. Det är väl inte direkt så att man förväntar sig att en zombiefilm ska bli nominerad till en Oscar, men i en genre som denna så är efterfrågan på innovativa manus stor, till och med ett måste om man vill sticka ut från övriga dussinfilmer.
   Effekterna och smink håller en högre klass än manuset och regin, vilket gör att underhållningsvärdet stiger en aning.
   Filmen är regisserad av Nick Lyon, som även gjort Zombie Apocalypse (2011), vilken inte heller blev någon större hit bland massorna. Jag skall erkänna att jag oftast är väldigt skeptisk till zombiefilmer som innehåller ordet "zombie" i titeln, med undantag för Zombie Flesh Eaters (1979). Lite av mystiken kring de odöda försvinner lätt om karaktärerna kallar dem för "zombies".
   Dock skall det sägas att Danny Trejo finns med i rollistan. Något som säkert kan locka ett och annat fan till att se Rise of the Zombies.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar