torsdag 10 oktober 2013

Thursday Throwdown: Tre (o)lustiga skräckfilmstitlar.

   Det finns en del filmtitlar som är riktigt bra, sen finns det de där filmtitlarna där man varken vet om man ska skratta eller gråta.
Under de år då jag förkovrat mig i skräckfilm har jag trillat över hur många usla titlar som helst, och kanske kommer detta vara ett fortsatt tema, men ikväll får ni hålla till godo med tre filmtitlar som verkligen inte håller måttet. Annat än för ett gott skratt, det vill säga.

  • Microwave Massacre (1983)
       I en tid då microvågsugnen börjat vinna mark på allvar kom det kanske inte som någon överraskning när Microwave Massacre dök upp på marknaden.
       I filmen får man följa Donald, som tröttnat på sin fru, och när han en kväll kommer hem full gör han sig skyldig till mord. Efter att ha styckat sin fru och av ren slump stoppat hennes ena hand i den nyligen inköpta micron upptäcker Donald en sak; människokött är mumsigt när det lagas i en microvågsugn.
    Filmen följer sedan Donalds jakt på nytt, yngre kött som faller offer för micromördaren.
       Att Microwave Massacre vill ta plats i historien som tidernas sämsta skräckfilm vet jag inte om jag håller med om. Det finns trots allt en hel del att välja på.
  • Surf Nazis Must Die (1987)
       En titel som faktiskt fångade mitt och mina polares intresse när vi hängde i den lokala videobutiken en kväll, letandes efter en grisig skräckfilm att spendera kvällen framför. Så helt misslyckad är titeln kanske inte ändå.
       Handlingen är ju minst sagt innovativ även den.
       Ett gäng nynazister har tagit kontroll över en strand och spenderar dagarna med att terroriserar surfare.
    Men när nazisterna dödar en ung man vid namn Leroy så svär Leroys mamma att hon ska hämnas på sonens mördare.
    Beväpnad med pistoler och granater lämnar hon äldreboendet och ger sig ut för att "ta hand om" nazisterna.
       Filmen vann inte en Oscar för bästa film 1987.
     
  • Three on a Meathook (1972)
       Titeln syftar till tre av fyra flickor som dödas av en avlägset boende galning. Som vanligt när det gäller många skräckfilmer så blir tjejernas tänkta campande vid sjön inte som de tänkt sig.
       Filmen sägs vara löst baserad på mördaren och gravskändaren Ed Geins liv.
       Titeln låg det dock inte mycket arbete bakom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar